דלג לתוכן המרכזי
072-3944318

איך מזהים קילה ?

איך מזהים קילה ?

 

על מנת לזהות קילה, נדרשת מודעות עצמית, שתשים לב לשינויים בגופנו במצבים קיצוניים וקריטיים. במקרה של שיעול או התעטשות, או במקרה של פעולה מאומצת הכרוכה בהרמה של משקלים חריגים, או במצבים פיזיים כמו הריון והשמנה, חשוב לשים לב לשינויים ויזואליים בגופנו כמו בליטות מוזרות שלא במקומן, כאבים באזורים רגישים עמו מפשעות, אזור הטבור, או באזור הבטן התחתונה. סימנים אלה בליווי סימפטומים אחרים כמו תחושת לחץ באזור הבטן, כאבים בעת מאמץ כלשהו, בחילות, הקאות וחום, מחייבים בדיקה רפואית אשר תחזק או תאושש את החשד לקילה.

אבחון קילה

מלאכת האבחון של קילה אינו פשוט. על הרופא המאבחן לבצע אבחנה מבדלת ולשלול אפשרות שהכאבים בבטן התחתונה ובאזור המפשעה אינם נובעים מבעיות אחרות כמו: פריצת דיסק בגב התחתון, פגיעה במפרק הירך, דלקת במפרקי האגן, פגיעה בשריר המותן ועוד.  אבחון של בקע מסתמך בעיקר על יכולת האבחון של הרופא הבודק. תרומתם של אמצעי עזר אבחוניים כגון אולטרה סאונד וצילום רנטגן לאחר קבלת זריקה עם חומר ניגודי, היא חלקית. הרופא יערוך בדיקה של החולה במצב של שכיבה ובמצב של עמידה, בחיפוש אחר בליטה. הרופא ינעץ אצבע מעל הבקע ויבקש את החולה להשתעל.

ברוב המקרים לאחר זיהוי הקילה בוודאות הטיפול המומלץ הוא ניתוח כירורגי. יש להעדיף לנתח את הקילה בשלבים המוקדמים וכטיפול מניעתי ולא לאחר שמתפתח מצב חירום של קילה כלוא. ניתוחי קילה נחשבים לניתוחים שכיחים ביותר ואינם כרוכים באשפוז ארוך.

אחד הרופאים והמנתחים הכירורגים למודי הניסיון והידע בנושא הוא פרופ' שלמה ללצוק. פרופ' ללצ'וק הינו רופא כירורגי מומחה בתחום בעיות הקילה לסוגיהן וככזה מבצע ייעוץ מקצועי וניתוחים כירורגיים בשיטות וטכנולוגיות מהמתקדמות בעולם. את ניתוח הקילה יעשה פרופ' ללצ'וק ללא הרדמה כללית, ללא כאבים מיותרים ותפרים מטרידים. תהליך הניתוח קצר יחסית וכך גם ההחלמה. רק במקרים בהם ישנם מחלות רקע למטופל, יישאר המטופל יממה לביצוע פיקוח ומערב שהכל בסדר ולאחר מכן ישוחרר לביתו ויוכל לחזור אט אט לשגרת חייו.